Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав 

...
Строги мерки в Община Белица след налагането на пълна карантинав 
Коментари Харесай

Строги мерки в Община Белица след карантината в Банско

Строги ограничения в Община Белица след налагането на цялостна карантинав  Банско поради разпространяването на ковид. Общината Белица е с натрапен вечерен час и с над 180 души сложени под карантина. Блокиран е и ромският квартал, който е подложен под карантина, заяви кметът на община Белица Радослав Ревански пред Българска национална телевизия.
Общината е най-силно наранена от карантината, наложена над град Банско, тъй като множеството хора там, работят в ски-курорта.
Кметът на Банско: 10 000 позвънявания имаме дневно, с 10 000 разнообразни въпроса
Община Белица сме създали организация за всички хора, които са работили в Банско и не могат да си пазарят, ние ще им купуваме и носим по домовете, изясни за " Социалния патронаж " в градчето кмета.
Имало е единични протести на хора в ромския квартал, само че към този момент всичко е умерено, сподели ромският свещеник Сергей Кафеджиев.
" Малко им е мъчно, тъй като нашите роми са привикнали да работят всеки ден. Приемат я (карантината на квартала -бел.ред.) обикновено, строгите ограничения се отразяват добре. Има неодобрение, само че по – добре да сме здрави, в сравнение с по-лошо. " Има организация за всички, които се завръщат, да попълнят заявления и да остават в изолираност, сподели още той.
Актуална информация за разпространяването на ковид у нас и по света
От нощес има предложение от жители да града да бъде под цялостна карантина като Банско, сподели още кметът Ревански. " Не желая да го вършим и към този момент няма да го вършим. Умолявам жителите да съблюдават разпоредбите и вечерния час, да не се постанова въвеждането на най-строги ограничения. ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР